Min datter startede på universitetet i Aarhus i efteråret. Hun er godt i gang med studierne og meget glad for det. Hun har lige afleveret en opgave og venter på at få evalueringen. Hun er ret sikker på, at hun får en høj karakter. Hun er meget klog og bruger mange timer hver dag på at læse og skrive. En rigtig student – i ordets bogstavelige forstand.

Bor hjemme endnu

Hun bor stadigvæk herhjemme hos os. Vi har nemlig ikke fået sat den lille lejlighed, vi købte som forældrekøb til hende, og som hun skal bo i, mens hun studerer. Den ligger inde i Aarhus midtby og venter på, at vi får taget os sammen til at bruge et par weekender på at få de sidste vægge malet og få sat nogle nye elinstallationer ind. Og hun kan næsten ikke vente med at flytte, så hun presser min mand og mig til at få lavet de småting i lejligheden. Nu er det bare sådan, at hun bliver nødt til at væbne sig med ekstra tålmodighed: Elektrikeren har nemlig dødtravlt, og vi vil ikke benytte os af en anden. Ham, vi har kontakt til, stoler vi 100% på. Han har lavet alle installationer for os i de sidste 15 år, så det vil være noget af et svigt, hvis vi bare henvender os til en anden. Så min datter må regne med, at hun først kan flytte ind i sin nye lejlighed i løbet af juleferien. Ikke før.

Det har også noget at gøre med, at min mand har temmelig travlt på sit arbejde. Han skal have lov til at hvile ud. I skolernes efterårsferie fik vi dog gjort en del ved lejligheden. Vi mangler bare at sætte en ventilator i badeværelset, så det lille rum kan få frisk luft, og vi undgår fugtskader.

HMS Flyttefirma i Aarhus

Hun har allerede fundet et flyttefirma i Aarhus – nemlig HMS, som kan komme og hente hendes få ejendele. Hun får dog brug for nogle ekstra møbler. Fx et lille spisebord med nogle stole til – og en sofa med et sofabord. Jeg tænker, at det bliver nogle dyre julegaver, hun ønsker sig i år. Et spisebord kan godt fås billigt. Men kender jeg hende ret, så vil hun gerne have designermøbler. Ja, jeg har en kræsen datter. Jeg kan dog godt forstå hende. Når man flytter hjemmefra første gang, så skal det hele bare være perfekt. Sådan var det også, da jeg flyttede fra mine forældre første gang. Sådan har hun det også nu.

Store ambitioner

Hun har vist mig mange – og meget dyre – møbler, som hun gerne vil eje. Jeg har sådan set også lyst til at give hende det bedste, men der er dog en grænse. Gad egentlig vide, om flyttefirmaet i Aarhus kan komme og hente møblerne hos os, og så bagefter hente møbler, vi eventuelt køber til hende ude i byen? Eller har forhandlerne deres egne flyttefolk, som bringer nye møbler ud? Ha, jeg kommer til at tænke på, dengang jeg flyttede hjemmefra: Dengang kunne man leje en lille flyttebil og selv køre den. Kan man stadigvæk det?