maj 28, 2024

Jeg har virkeligt kvajet mig overfor min søster og hendes søn. Hun ville jo gerne give sin dreng en god fest. Han fyldte 10 og skulle fejres – sådan med manér, som de siger – tøhø! Så ja, jeg mødte da op til festen med min familie. Vi havde købt legetøj til ham. Også selvom han havde skrevet på den ønskeseddel, vi fik på mailen, at han ikke ønsker sig legetøj, men helst ville have to ting: En gamerstol og en elektrisk guitar. Nu er det sådan, at jeg har ret travlt til hverdag – og jeg er glemsom. I min familie har vi den arbejdsdeling, at alt, hvad der her med min familie tager jeg mig af. Og alt, hvad der har med min kones familie at gøre, tager hun sig af. Vi deltager så pænt og er søde overfor hinandens familier. Det fungerer.

Hvad ER ønsket?

Men jeg kunne godt mærke på min kone, at hun bebrejdede mig meget, at jeg ikke havde sat mig mere ind i, hvad det var min nevø egentlig skrev til mig. Hun så skuffelsen i hans ansigt, da han pakkede fødselsdagsgaven, jeg havde købt til ham ud. Hun lagde mærke til min søsters nervøsitet og næsten hjælpeløse forsøg på at redde en dårlig situation. Min kone har derfor haft fat i ørerne på mig, og vi skal ligesom redde trådene tilbage. Min nevø har det lidt svært, efter at hans far flyttede hjemmefra. Og min søster, ja, hun har det rent ud sagt meget dårligt. Og for ikke at få flere verbale lussinger fra min viv, tog jeg fri fra arbejde i en halv dag, hvor vi så tog ind til byen. Vi skulle se på guitarer til børn.

Vi er ikke musikalske

Ingen i min familie er musikalske. Musikinstrumenter er ligesom en produktgruppe, der tilhører alle andre. Ikke os. Så det var noget af en udfordring at skulle se på og høre om guitarer til børn. Men heldigvis, så er min kone godt til at forklare situationen kort. Så da vi kom ind i forretningen, fik hun hurtigt forklaret, at vi har brug for en guitar til en dreng på 10 – 11 år. Butiksejeren var hurtig og forstod godt, vores problem. Han fortalte, at han har en billig begynder guitar til salg. Den er brugt, men i fin stand. Hvis vi slår hurtigt til, så giver han os en forstærker med – til meget billig pris.

Den snuppede vi da

Jeg fik derfor fundet betalingskortet frem. Meget hurtigt. Vi bad om at få guitaren sendt direkte til min søsters adresse. Det var intet problem. Min kone var glad for, at jeg ikke brokkede mig over udgiften og forklarede butiksejeren, at det er en forsinket fødselsdagsgave. Han var virkelig sød. Smed et ekstra sæt strenge og nogle plektre med i kassen, hvori guitaren blev lagt. Han skrev navn og adresse på og lovede os, at han selv ville køre guitaren ud til modtageren. Vi gik lettede fra forretningen. Vi havde fået en rigtig god service. Og nu håber vi bare, at min nevø bliver rigtigt glad og tilgiver os, at jeg ikke kan læse en ønskeseddel ordentligt.