Vi er en lille ejerforening inde i Københavns indre by. Vi har et godt forhold til hinanden og kan tale om tingene, når noget går os på. Vi er ikke nødt til at indkalde til store møder i lang tid i forvejen. Vi plejer at kunne klare tingene på en halv time. Nede i entreen ved hovedindgangen. Vi indkalder som regel til møde en dag i forvejen, og hvis der er én, som ikke kan møde op, så plejer den person at give mandat til en anden i bygningen.

Særlige krav

Nu var vi så til møde igen. I går. Det handlede om, at vores facade skal pudses op. Det er en fredet bygning, og den skal bevares i sit oprindelige udseende. OK. Vi havde fået brev fra kommunen om, at facaden ikke er helt i overensstemmelse med bygningens beskrivelse. Så vi skal have lavet det.

Nogle af os vidste det godt, men vi var ikke aktive. Nu var der så en kvinde nede på 1. sal, som tog initiativet. Hun fremlagde brevet, som vi alle sammen godt kendte indholdet af. Vi blev enige på 10 minutter om, at ja, selvfølgelig skal facaden pudses op, så den fremstår i overensstemmelse med bygningens beskrivelse.

Men hvem gør arbejdet. Her blev der faktisk lidt diskussion. De fleste af os ville gerne have den entreprenør, som havde udført arbejdet for nogle år siden til at gøre det igen. Men der var nogle, som mente, at han ikke havde gjort et godt stykke arbejde. Og at han havde været meget dyr. Så vi måtte finde en løsning.

Stilladsfirma

Det tog tid at nå frem til et kompromis. Men det lykkedes – i fred og fordragelighed. Men det har medført, at jeg nu er nødt til at finde et stillads firma, som har stilladsudlejning. Og jeg har fået besked fra de andre beboere om, at det ikke skal være et af de store firmaer med industristilladser og den slags. Nej, bare et lille firma. Måske Unihejs?

Det volder mig lidt problemer, fordi jeg er nødt til at bruge ekstra tid på at læse mere grundigt om firmaerne, jeg finder. Det er nemt nok at finde stilladsfirmaer. Det tager bare tid at læse om dem.
Jeg søgte på ”Stilladser København” og fik da en masse forslag frem. Tak til Google for det!

Stillads til facaden

Men nu sidder jeg så og spilder 3 timer ved at læse om forskellige stilladser. Det kan da ikke være så svært. Det handler jo bare om at vi skal have et facadestillads sat op, som kan nå op i 5. sals højde, og så kan mureren ellers bare gå i gang med at pudse. Og når han er færdig, og inden de kommer for at pille stilladset ned, så kan vinduespudseren komme og pudse vinduerne. Så er vi forårsklar. Eller rettere sommerklar.

Jeg håber virkeligt, at min underbo finder en god murer, som er effektiv, og som kommer, når vi kalder på ham. Det har han jo lovet. Men håndværkere lover jo så meget. Kan jeg være sikker på, at mureren kommer, når jeg har fået bestilt stilladset, og det er blevet sat op. Hvis ikke, så skal vi jo betale ekstra.