juli 14, 2024
Nissan Leaf elbil

Det er nu ca. et halvt år siden, at du købte din første bil. Det er en elektrisk bil. Faktisk en rigtig fin bil. En Nissan LEAF – den store model. Du er glad for den. Og du er især glad for, at du bare kan sætte den til en almindelig stikkontakt, når den skal lades op. Ikke noget med at skulle hen til lade stationer. Og du kører miljøvenligt. Det er du også glad for. Mindre CO2 udslip. Ja ja, det er fint. Men har du fået din bil rustbeskyttet? Jo, den er godt nok ny, men den skal altså have rustbeskyttelse. Den er jo blevet produceret i Japan. Og det japanske klima er ikke det samme som det danske. Og selvom det er en elektrisk bil, så skal den altså beskyttes imod rust. Det tænker vi ikke på, når vi køber – sådan som du har gjort – en elektrisk bil.

Elbiler er lige så udsatte

Vi glemmer ligesom, at den bliver udsat for lige så meget nedbør og sprøjt af sand og salt fra fugtige veje som alle de benzin- eller dieseldrevne biler. Vi er så begejstrede for, at det er en elektrisk bil, at vi simpelthen glemmer, at det ikke er andet end en familiebil! Det er forståeligt. Men hør lige efter. Hvis du sørger for at finde et sted, hvor du kan få sendt din nye bil til undervognsbehandling her i Odense snarest, så er du sikker på, at den er godt beskyttet imod den kommende vinter. Du vil faktisk kunne få fred for mig og andre, der vægter, at vi passer godt på vores biler, i de næste tre eller fire år.

Nemt at finde de bedste online

Så gå ind på nettet. Åbn Google. Skriv ”Undervognsbehandling Odense” og find ud af, hvor det nærmeste og bedste servicecenter ligger. Lav en aftale med centeret om, hvornår de kan undervognsbehandle din bil. Lad være med at være nervøs for, at der sker noget med bilen. Det gør der ikke. De fleste maskinmestre og mekanikere, der arbejder med rustbeskyttelse ved helt præcist, hvad det vil sige at skulle indlevere en ny bil: Frygt for at den får en skramme, eller at der er noget, der ikke virker efter behandlingen. De ved derfor, at de skal passe godt på din bil. Og faktisk så vil de gøre lidt ekstra for din bil, fordi du viser dem, at du gerne vil passe godt på bilen. Så ja, selvom du sikkert bliver lidt skuffet, så er det altså det bedste, du kan gøre.

Din bil er mere værd

Du vil da også, hvis det skulle komme på tale, kunne få en bedre pris for bilen, hvis du beslutter dig for, at bilen skal sælges på et tidspunkt. Det kan jo være, at det ikke er den rigtige familiebil for jer. Det kan også være, at du bliver nødt til at købe en større bil, fordi der kommer måske en familieforøgelse. Og har din bil fået undervognsbehandling, så er det nemmere for bilforhandleren at sælge den videre. Det er nemlig et plus, på køberes liste, at de ikke skal have bilen til undervognsbehandling, fordi den tidligere ejer har forsømt det.