juli 14, 2024

En ganske almindelig onsdag formiddag. Jeg er hjemme. Jeg har fri fra mit arbejde. Jeg trænger også til en dag, hvor jeg lige finder mig selv. Det har været nogle hårde dage på jobbet. Vi har haft travlt på kontoret. Min kaffekop står på køkkenbordet. Jeg kan se, at jeg har spildt kaffe. Der er sådan en kaffering på bordet. Finder en klud frem og tørrer den væk. Tænker, at kluden minder mig om det, jeg egentlig burde bruge min fridag på: At få gjort rent her i hytten. Og købe ind. Jeg mangler en masse ting. Tanken om rengøring og indkøb gør mig træt. Jeg gider ikke. Skal jeg ikke have lov til bare at dovne i dag. Jeg kan bestille mad udefra. Der er da ikke nogen grund til at gå i panik over, at køleskabet er tomt.

Ingen panik

Jeg skal lige tjekke køleskabet. Jo. Det er tomt. Der er en halvfuld mælkekarton. Et par æg. Ok. Røræg kan det altid blive til, hvis jeg gider at hive panden frem fra skabet. Jeg går ind i stuen. Her skal ryddes op. Der ligger et blad på sofabordet. Puderne i sofaen er ikke banket op. Tæppet er ikke foldet sammen. Et brilleetui er ikke på sin plads. Og så er der nogle gamle LP-plader på gulvet. Jeg får banket puderne, foldet tæppet, samlet LP’erne op og sat dem ind i reolen. Min pladespiller er stadig tændt. Jeg slukker for anlægget. Bladet på sofabordet bliver lagt ned i bladholderen ved siden af sofaen. Jeg sætter mig i sofaen. Tilfreds med mig selv. Har ryddet lidt op. Her er til at være igen.

Intet slår en god pladespiller

Jeg går hen til min samling af LP’er. Finder et gammelt album med rock frem og lægger det på pladespilleren. Tænder for anlægget og skruer op for lyden. Det er bare helt forkert musik. Det passer slet ikke til en onsdag formiddag. Leder videre i min pladesamling. Finder noget klassisk musik. Piano. Lytter i nogle få minutter og finder ud af, at det bestemt heller ikke er klassisk musik, jeg vil høre lige nu. Slukker igen for mit anlæg. Sætter mig i sofaen. Lidt irriteret. Hvor er mit gode humør? Hvad skal jeg lave? Jeg havde jo glædet mig til min fridag. Og nu ser det ud til, at det bliver en af de dage, der bare smuldrer, fordi jeg ikke ved, hvad jeg vil. Og ikke har nogle planer eller aftaler.

Lidt aktiv skal man jo være

Jeg går ud i bryggerset og finder spand, moppe og sæbe frem. I det mindste kan jeg vaske gulvene i badeværelset, køkkenet og bryggerset. Så finder jeg nok ud af, hvad jeg hellere vil end at gå og bruge min energi på at gøre rent. Gulvene er vasket. Skal jeg virkeligt tage mig sammen og finde støvsugeren frem? Ja. Men tag lige en klud og tør støv af først. Jeg går hen til mit anlæg. Tænder for radioen. Der er et program, der spiller let popmusik. Jeg skruer op. Finder klud og støvsuger frem og tager mig sammen.