Min dreng vil være havbiolog! Ja. Det er sandt. Det siger han i hvert fald. Han er vild med delfiner og skildpadder. Vi har haft et par små skildpadder, men de trives vist ikke så godt her. Hver eneste gang vi har mistet én, har han været helt ulykkelig. Nu er klimaet her ikke til delfiner, men vi har da lovet ham, at vi skal svømme med delfiner, når vi tager til Florida til sommer.

Vi skal have en god tur med en masse naturoplevelser og strand. Og varme. Og så skal vi besøge sumpe og se alligatorer. Han er ellevild af glæde, min dreng. Glæder sig så meget til, at vi kommer afsted. Ikke én eneste krone af hans lommepenge bliver brugt til slik eller spil på iPad’en. Alle lommepengene skal bruges, når vi rejser til Florida. Hans største ønske er at se delfinerne. Men Disneyland er nu også højt på hans ønskeseddel. Det er vist der, lommepengene skal lægges!

Glæder mig

Jeg glæder mig også. Det bliver spændende. Jeg har aldrig været der før, så det bliver en oplevelse for os alle. Min mand har været der på forretningsrejse. 3 gange. Hver eneste gang er han kommet hjem derfra og har ærgret sig gul og grøn over, at han ikke blev der blot 1 dag længere for at se lidt af landet. Så vi har været enige i lang tid om, at vi skal derover. Det bliver så her til sommer. Vi har planlagt rejsen i et år, så forventningerne er høje. Meget høje. Vi er ikke nervøse for sprogproblemer, og én af min mands forretningsforbindelser derovre har skrevet til ham, at vi endelig må komme forbi og besøge ham og hans familie. Han har vist et par drenge på samme alder som min dreng. Det kunne være fedt. Måske vil han give os et par insider tips.

Det, som bliver afgørende for vores ferie, er, at vi får uforglemmelige oplevelser. Nu er vi ikke naturfreaks eller økologer. Men vi sætter stor pris på at opleve naturen. Det har vist noget at gøre med, at jeg er naturgeograf og har en faglig interesse. Min søn har vist arvet genet fra mig. Min mand er sådan lidt ligeglad. Han vil bare slappe af ved en strand. Forståeligt nok. Han knokler til hverdag med sin forretning. Så hvis vi kan få natur, afslapning ved strand og så også nogle fede ture til et delfinarium eller Disneyland, så er det fint.

Hawaii næste år

Nu er der bare lige det, at vi faktisk allerede er ved at planlægge næste års sommerferie. Jeg har haft en idé i lang tid. Men tænker, at jeg først vil se, hvordan dette års ferie bliver. Min idé går ud på, at vi kunne tage til Hawaii til næste år. Strand, natur og skildpadder. Hvis min dreng stadig vil være havbiolog, så synes jeg, at vi skal vise ham, hvor skildpadderne bor. Sidste år, på Zakinthos havde jeg ikke heldet med mig. Min dreng var dybt skuffet. Vi fik ikke set havskildpadderne dér. Men jeg har læst, at mulighederne for at se skildpadder på Hawaii er gode.