Foråret er kommet. Det har været en vidunderlig dag med sol og forholdsvist lunt vejr. Vi har været ude og gå en lang tur i skoven. Vi kunne også se de første erantis. Og ja, selvom det er svært at holde social afstand, og ikke kunne gå ud sammen med venner og bekendte, så gik vi faktisk og lavede planer for, hvad vi skal i påsken. Fandt blomstervaser, vi ønsker os og den slags. Vi snakkede om at invitere nogle af vores gode venner til frokost allerede lørdagen inden påske. Vi har ikke set dem i ret lang tid. Sådant ansigt til ansigt. Vi snakker tit sammen i telefonen, men det ville altså være rart at kunne ses til en hyggelig middag. Vi trænger til at se nogle andre mennesker. Og de trænger også til at se os.

Vi inviterer

Så vi har lige inviteret dem til middag. De har sagt ja tak til invitationen. Jeg kunne høre på dem, at de blev rigtigt glade for initiativet, vi har taget. Derfor er jeg nu i gang med at finde ud af, hvor det var jeg stillede mit fine stel. Jeg har nemlig besluttet, at de skal forkæles med en eksklusiv middag. Ikke bare den traditionelle kanin og de skidne æg. Nej. Der skal noget helt andet på tallerkenerne. Og det skal serveres fint. Jeg elsker også at dække et flot bord. Og der er jo gode tilbud på isenkram at finde lige nu…

Faktisk, nu hvor jeg tænker over det, så tror jeg ikke, at dem vi har inviteret, nogensinde har været med til en af mine berømte, fine middage. De har været her til nogle fester, hvor det bare har været sådan noget med, at jeg har lavet buffet, og folk har selv kunnet vælge, hvad de vil spise. De har ikke været med til en af de her 6-retters middage, som jeg plejede at lave.

Berømte middage

De middage er ret berømte i vores omgangskreds. Og det er der en god grund til. Det handler nemlig om, at jeg gør meget ud af, at der er et tema for middagen. Og når jeg siger tema, så mener jeg, at temaet både skal kunne smages på maden, og det skal kunne opleves ved bordet. Derfor gør jeg meget ud af borddækningen.

Måske inspireret af mange ting inkl. den artikel her. Nu er det jo snart påske, så temaet skal selvfølgelig være påske og forår. Det betyder, at jeg skal finde det stel, som er malet med fine forårsfarver, skal frem. Jeg har flere stel. Og det, som jeg vil bruge, minder mig meget om foråret. Samtidigt skal menuen også minde om forår. Så det skal være fine retter, der ikke er karakteriseret af stærke smage eller dufte. Det skal være let. Det skal samtidigt være retter, der minder om forår.

Masser af grønt

En masse grønt. En masse farvestrålende mad. Ikke bare en brun steg. Eller nogle kedelige, beige kartofler. Nej, der skal gang i farvepaletten. Rødkål, hvidkål, granatæbler og appelsiner. Der skal noget sprødt. Nødder måske. Og ja, der skal også serveres god vin til. Lette vine. Ikke de tunge og påtrængende. Lette smage, der minder om sommer. Og så skal der naturligvis være massevis af fin bordpynt. Måske blade, jeg finder i skoven. Og liljer.