Du skal da nok lige have fat i fysioterapeuten, når vi kommer hjem, sagde min kone deltagende, da jeg under vores lille miniferie i den svenske skærgård pådrog mig et smertefuldt hold i ryggen. Jeg havde trådt forkert på en våd klippeblok i vandkanten, og det havde givet et voldsomt jag op i rygsøjlen. I starten tænkte jeg, at det nok var noget, der ville gå over ret hurtigt, men jeg blev desværre klogere, for da jeg vågnede næste morgen, var det kun med møje og besvær, at jeg overhovedet kom ud af sengen.

Det blev lidt bedre, da jeg var kommet på højkant og fik rørt mig lidt, men et eller andet havde sat sig fast i ryggen, så jeg måtte leve på smertestillende piller de næste dage, og det var i den anledning, at min kone nævnte det med fysioterapi.

Da vi kom hjem igen, og jeg fik ringet til dem, fandt jeg ud af, at han var taget på en to måneders rejse til Fjernøsten, så ham kunne jeg ikke få hjælp af.

I stedet søgte jeg på nettet efter en fysioterapeut i Aalborg, for jeg var så forpint, at jeg ganske enkelt var nødt til at få noget hjælp, så jeg kunne få bragt ryggen i orden igen.

Mens jeg sad ved computeren, gjorde det forbandet ondt i ryggen lige over lænden, og jeg måtte flere gange rejse mig op for at få de værste smerter til at forsvinde. Men jeg fandt da i det mindste frem til en klinik, som jeg kunne huske, at min gamle ven Poul flere gange havde omtalt i positive vendinger. Derfor valgte jeg ret naturligt at kontakte den klinik, som også var så imødekommende at finde en tid til mig senere samme dag. Jeg var så forpint, at jeg var parat til enhver form for smertebehandling, jeg kunne finde.

Jeg blev behandlet af en fysio, som gav tydeligt udtryk for, at det var ærgerligt, at jeg havde gået med mit hold i ryggen i flere dage, før der blev gjort noget ved det, for nu havde det sat sig mere fast, end godt er, så jeg kunne ikke nøjes med en enkelt behandling.

Det viste sig i øvrigt, at den pågældende udmærket kender Poul, som han betegnede som en god og særdeles kompetent kollega.

Terapeutens manipulation af min rygsøjle hjalp øjeblikkeligt, men han anbefalede mig to behandlinger mere, og så ville han også anbefale, at jeg fik noget træning af mine rygmuskulatur. Han fortalte, at de på rygcentret havde en god afspændingspædagog, som er specialuddannet i netop at træne rygmusklerne, så de bedre kan arbejde sammen med selve rygsøjlen og derved modvirke de voldsomme påvirkninger af rygsøjlen, som i mange tilfælde resulterer i, at en nerve kan sætte sig i klemme mellem to ryghvirvler.

Jeg rettede mig efter anvisningerne, og det hjalp. Allerede efter et par behandlinger var jeg bedre kørende.