juli 14, 2024
SMS lån nu og her

Står du i en situation, hvor du lige mangler 2000 kr. her og nu? Er alle andre muligheder for at skaffe pengene udtømt? Så kan et SMS lån være en mulighed for dig.

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi har akut brug for 2000 kr. Måske truer vandværket med at lukke for vandet, hvis du ikke får betalt regningen til tiden. Måske er din bil kørt i stykker, og du skal have den til mekanikeren.

Måske mangler du lige et par tusinde kroner, for at du kan komme af sted til Roskilde Festivalen. Situationerne kan være mange, men løsningen er heldigvis kun en SMS væk.

SMS lån, hvad er det?

SMS lånet er i familie med forbrugslånet og kviklånet. Det er et hurtigt lån, hvor du har pengene ganske hurtigt efter, du har ansøgt om lånet. Det der adskiller SMS lånet fra et almindeligt forbrugslån, er, at SMS lån ofte er et lille beløb mellem 500 og 7000 kr.

Lånet er derfor skabt til dig, der har behov for et mindre beløb. Løbetiden er også væsentlig kortere end et almindeligt forbrugslån.

Du skal være opmærksom på, at SMS lånene er en relativ dyr lånetype. Ofte betaler du ingen renter på lånet, men der er som regel et gebyr på op til 500 kr., hvis du ønsker at låne 2000 kr.

Det er en relativ stor udgift for et lån af denne størrelse, og det svarer til en ÅOP på omkring 1000 % (ÅOP betyder de årlige omkostninger i procent). Samtidig skal lånet betales hurtigt tilbage. Du har maksimalt 30 dage til at få tilbagebetalt lån og gebyrer.

Hvornår skal du vælge et SMS lån på 2000 kr.?

SMS lånet er en kortsigtet løsning, som kun er velegnet, hvis du ved, at du har mulighed for at tilbagebetale pengene inden for en kort tidshorisont. Er der ikke udsigt til, at du får overskud i din økonomi inden for en kort tidshorisont, er det ikke en god idé at optage et SMS lån. Så bør du i stedet kontakte dit pengeinstitut og få lavet en mere permanent løsning, hvor du får en kassekredit eller et bevilget overtræk.

Hvis du i forvejen har optaget SMS lån eller forbrugslån hos andre låneudbydere, bør du også afholde dig fra at optage nye kortfristede lån. Mange ender i en gældsspiral, hvor de optager SMS lån for at afdrage på andre SMS lån. Det er den sikre vej til at ende i RKI

Er din pengekrise derimod midlertidig, og er din økonomi ikke tynget af ubetalte forbrugslån. Kan et SMS lån sagtens være en god løsning for at få betalt dine regninger, eller hvad du står og mangler kontanter til nu og her.

Hvordan optager du et kviklån?

Da du låner et mindre beløb ved et SMS kviklån, kræver låneudbyderne heller ikke lige så meget dokumentation og sikkerhed, Lån-uden.dk. Som de kræver, hvis du skal låne flere hundrede tusinde kroner.

Når du optager et SMS lån, kan du som regel nøjes med at udfylde en formular online. Inden for få sekunder kan du herefter se, om din låneansøgning er imødekommet. Er ansøgningen godkendt, modtager du information om dit lån via mail. Når pengene er blevet overført til din konto, vil du modtage en SMS fra låneudbyderen.

Du kan nu bruge pengene, som du vil, og få betalt dine regninger eller få købt billetten til årets Roskilde Festival. Det gode ved SMS lån, samt de andre lån du kan optage på nettet, er, at der ikke er nogen, der stiller spørgsmål til, hvad du bruger pengene på. Så længe pengene bliver tilbagebetalt, er låneudbyderen tilfreds. Forbrugerrådet har skrevet lidt om dyre forbrugslån hér og det samme har Forbrugslån-billige.dk.