Brækket fod genoptræning

Vi er alle sammen glade, når vi kan komme ud og gå eller løbe en lang tur efter en lang arbejdsdag, hvor vi har siddet stille foran vores computer. Det er bare altid i den stund, hvor vi ånder lettet op og får en times tid til os selv, at skaderne sker: Du løber langs søerne her i København, og bum, så ligger du der på stien. Du har forvredet foden, tror du. Du snublede. Du kommer op på benene med hjælp fra en venlig herre, der kom forbi. Du kunne jo ikke ligge og rode rundt dernede på stien. I sætter jer på en bænk, og han spørger dig, om du er ok. Du indser, at det er du ikke. Din fod er helt ubrugelig. Han ringer efter en ambulance, og du kommer på skadestuen.

Brud og genoptræning

Der er et brud i din fod. Den skal i gips. Du må sygemeldes, og så må du vente på, at foden heler, så du kan komme i genoptræning hos en god fysioterapeut i København – Copenhagen Physio. Hvorfor sker den slags uheld altid, når vi er gladest? Det gør de bare. Det er noget skidt. Og det kan være svært at acceptere, at man bare ikke lige sådan kan bevæge sig, som man plejede. Men når du nu ligger der på hospitalet og googler efter ”Fysioterapi i København”, så kunne du måske bruge noget af tiden på at overveje, om der er andre ting, du egentlig burde gøre for dig selv, så du ikke kommer ud for lignende skader i fremtiden.

Det her med at gå til fysioterapi er jo et kapitel, som afsluttes. Fysioterapeuten skal videre og behandle andre klienter, som også er i genoptræning. Han eller hun har travlt, fordi mange mennesker kommer ud for den slags mere eller mindre alvorlige skader. Og nu hvor du også er en patient, er der ekstra pres på fysioterapeutens program. Du burde måske overveje at lægge dit program om, så du ikke løber efter arbejdstid? Undersøgelser har jo vist, at vi fungerer bedst om morgenen. Når hjernen er stærk, og vi har ny energi efter en god nattesøvn. Grunden til, at du snublede, var jo, at du ikke registrerede, at der var en ujævnhed i stien, som du løb på. Og du registrerede den ikke, fordi din hjerne var træt.

På sengen og ikke mobil

Nu ligger du så på din seng. Du leder efter fysioterapeuter i København eller Valby. Du har pejlet dig ind på et par stykker, som du vil kontakte. Lige så snart du bliver udskrevet fra hospitalet. Ja, du har faktisk allerede bestemt dig for, at den første, du vil kontakte, skal være den fysioterapeut i Valby, som er specialiseret i sportsskader. Det var jo under sportsudøvelse, at du snublede og brækkede en knogle i foden. Du vil gerne tilbage til din daglige rutine med løb, job og andre gøremål hurtigst muligt. Så det må være den rigtige fysioterapeut at kontakte. Givetvis. Det vigtige er dog, at du lytter til fysioterapeutens råd og ikke japper med genoptræningen. Hvis du gør det, kommer du ikke tilbage til rutinen.