maj 28, 2024
Oversigt over hjælpemidler

Efterhånden som man ældres, vil de fleste opleve, at der kan blive brug for hjælpemidler til ældre. Hjælpemidler til ældre er et vidt begreb, og det dækker over en lang række produkter, som vi kommer ind på herunder.

Oversigt over hjælpemidler

Den nemmeste måde at få et overblik over hvilke hjælpemidler, der findes på markedet, er ved at kigge på en oversigt. Der findes flere sider på nettet, som viser oversigt over hjælpemidler, og en af dem er blandt andet Hjælpemiddelcentralen.dk.

Som det fremgår af Hjælpemiddelcentralen.dk, så der findes der cirka 60.000 forskellige typer hjælpemidler til ældre og handicappede. De mange hjælpemidler er inddelt i kropsbårne hjælpemidler og hjælpemidler til hjemmet.

Det være sig blandt andet:

Der findes med andre ord ikke det produkt, som ikke kan gøre din hverdag nemmere. Livet som senior skal være værdigt, for det har alle seniorer fortjent efter et langt arbejdsliv!

Seniorshop eller fysisk butik

Om du vælger at indkøbe dine produkter i en online seniorshop eller i en af de mange fysiske butikker, er helt op til dig. Mange synes, at det er nemmere at sidde i ro og mag i sofaen, og handle ind og derefter få det hele bragt til døren. Andre vil gerne hen i en fysisk seniorbutik og mærke på produkterne inden køb. Gør det, du synes er bedst for dig!

Hvis du er medlem af Ældre Sagen, kan der nogle gange være rabatter at hente hos visse butikker. Derudover skal du også være opmærksom, at det kan være muligt at låne hjælpemidlerne helt gratis af kommunen.

Ligeledes kan du også søge tilskud eller bevilling til at købe specielle hjælpemidler, som du måtte have brug for. Læs alt om ansøgning og bevilling af hjælpemidler til ældre på Hjælpemiddelcentralen.