juli 14, 2024

Vi har opdaget, at der ikke findes ret mange podcasts på dansk, som handler om rockmusik. Så, nu har vi besluttet, at vi skal i gang med at lave et podcast, der handler om rockmusikere. Rockbiografien tænker vi at kalde den.
Vi ved så meget om alle vores helte og vil gerne dele den viden med vores venner på de forskellige sociale medier. Så vi har besluttet at lave en serie podcasts. Listen med musikere, vi skal tale om, er klar.

De gode navne

Der er mindst 50 navne på den, og vi har stadig flere i tankerne. Vi har også skrevet på en skabelon, som hvert podcast vil læne sig op ad: Lidt om musikeren: Hvornår og hvor blev han eller hun født, hvordan startede det med musikken, og så noget om karrieren – hvilke bands spiller han i, hvad blev han eller hun rigtig kendt for, op- og nedture i karrieren osv. Det skal ikke være alt for lange podcasts. De skal bare vare sådan et sted mellem 20 og 30 minutter.

Men vi er slet ikke klar til at optage endnu.

For det første, så har jeg ikke gode højtalere på min Mac. Og når jeg taler via FaceTime eller Skype, er der altid den der irriterende rumklang på.
Det går ikke, når podcastet skal handle om musik. Vi vil jo gerne spille noget musik for vores lyttere, og så dur det ikke at blæse Dean Castronovo ud via Mac’ens højtalere, når han giver trommesættet en ordentlig omgang.

For det andet, så mangler min kammerat en god mikrofon. Så vi skal vist lige have styr på vores udstyr, før vi starter med selve optagelserne.

Vi var inde i en forretning, der sælger musikinstrumenter og alt muligt tilbehør til lyd og lys. Fik en god, lang snak med en fyr derinde, som virkelig gav os nogle gode råd. Han rådede os til at få et eksternt lydkort af den mere avancerede slags. Det vigtigste jeg lærte, er, at man kan få sådan et USB-lydkort, som er nemt at tilslutte computeren, og man kan så tilslutte højtalere og mikrofon til det. En fordel ved et det er, at det er nemt at transportere, og man skal ikke ind og rode med et internt lydkort i selve computeren.

Vi skal bruge USB lydkort

Jeg fik også et par gode råd med hjem til, hvordan jeg kan komme rumklangen eller ekkoet til livs. Det har jeg så været inde at få gjort, og han havde ret ham fyren i forretningen. Der er ingen rumklang eller ekko på længere. Så med et par gode højtalere og et USB-lydkort (som disse) er jeg godt kørende.

Min kammerat slap afsted med en god mikrofon. Han har allerede et eksternt lydkort. Vi har nu lavet nogle prøveoptagelser af vores første podcast, har fået reguleret alt, så vi selv synes, at lyden er perfekt: Ingen ekkoer, god bas og diskant, og så har vi lært, hvordan vi reducerer larm, der kommer udefra. Så nu er det vist på tide, at vi kommer i gang med at podcaste.

Det bliver en cool serie podcasts. Hvor tit skal den udkomme? Vi har tænkt, at der skal en ny podcast ud ca. hver 14. dag.