Min datter har været inde og lege på min PC. Det kan jeg se. Og hun har været på nettet. Det har jeg ellers forbudt hende at gøre, når jeg ikke er hjemme. Jeg vil ikke have, at hun ved en fejltagelse kommer til at købe noget med mine kortdata, som ligger gemt på den. Jeg kan dog se, at det har hun ikke gjort. Men hun skal alligevel have at vide, at jeg godt ved, at hun har leget på nettet. Jeg har ikke noget imod at hun gamer med veninderne. Jeg skal bare være til stede, når hun gør det.
Jeg laver en mental note om, at vi skal have talt, om det ved aftensbordet.

Nyt badeværelse i KBH?

Men jeg har ikke tålmodighed til at vente på, at vi skal spise, så jeg går ind til hende op hendes værelse. ”Har du været på nettet, mens jeg var nede og handle?” Hun svarer, at ja, det har hun, men hun har ikke købt noget, og hun ved godt, at hun ikke må. Ok. Hun kom mig i forkøbet her. Men så fortsatte hun: ”Hvorfor har du søgt efter ’nyt badeværelse København’? Vi har da to.”

Jeg grinede lidt

Jeg kom til at grine. ”Nå, du har set, hvad jeg leder efter, når jeg er på nettet? Nej, vi skal ikke have et nyt badeværelse. Vi skal have renoveret det ene. Det lille badeværelse.” Hun spørger mig om, hvad det vil sige at renovere, og jeg forklarer, at det betyder, at man sætter det i stand og gør det moderne. Så der kan være rart at være. Vi er 4 i familien, og det er en god lejlighed, vi bor i. Men det kan blive lidt trangt om morgenen, når vi alle sammen har travlt, og skal bade og gøre os klar til en dag på arbejdet eller i skolen. Og vi har faktisk ikke gjort noget ved det lille badeværelse, siden vi flyttede ind. Dengang blev det bare malet. Men i dag kan vi godt mærke, at vi har brug for det.

Det ville være rart at få det sat pænt i stand, så det bliver brugt. Lige nu står vi jo ofte i kø, fordi vores ældste datter bruger altså meget tid på at bade og lægge makeup. Det sidste er noget nyt, hun er begyndt på, og det tager tid. Selvom jeg har købt et makeup‐spejl til hendes værelse, så skal det altså foregå på badeværelset. Jeg ved ikke helt hvorfor. Men nu er min mand og jeg trætte af at skulle fortælle hende, at vi er fire, der deler det rum, så hun kan ikke okkupere det i hele og halve timer hver morgen.

Renovering er løsningen

Så derfor har vi besluttet, at nu skal vi altså finde et firma, som kan varetage en renovering af badeværelset i en lejlighed på 3. sal i indre København. Og det skal gå hurtigt. Vi har pengene, og hvis det bliver dyrere, end vi regner med, ja så må vi i banken og låne. Heldigvis har vi begge to gode stillinger, så det burde ikke være et problem at få lån til renovering af badeværelse.