juli 14, 2024

Smart City koncepterne er dybest set en meget bred betegnelse for forbedringer af bymiljøer af vidt forskellig karakter. Der kan være tale om energibesparelser, om forbedret offentlig transport og et væld af andre områder. Faktisk kan endda elementer som kvarterløft være en del af det at gøre en by smartere. Læs om kvarterløft her.

Fælles for det hele er, at mulighederne for succes er ligefremt proportionale med sikringen af kvalitet og optimering af de processer, der ligger i projekterne. Og det er der eksperter, der kan hjælpe med!

Six Sigma Green Belt og Black Belt

Hele Six Sigma konceptet og filosofien er nok den tilgang, der har de bedste forudsætninger for at skabe holdbar succes. Og det er muligt at få medarbejdere certificerede i disse discipliner – og endda på forskellige niveauer. I Danmark et det primært uddannelses- og konsulenthuset Storm / House of Six Sigma, der tilbyder disse certificeringer.

Det kan man læse en hel del mere om på deres hjemmeside – for eksempel om Green Belt: https://houseofsixsigma.com/kurser/green-belt/

Forandringer skal ledes!

At omgøre – eller snarere ombygge – en by og dens strukturer er jo i den grad store forandringer, og at gennemføre forandringer kræver det, der ofte benævnes (og med rette) som forandringsledelse. Det er den slags ofte krævende stillinger, man bliver klædt på til at bestride med kurserne og certificeringerne i Six Sigma.

Det handler om Lean i høj grad – og det handler om at skabe de flows, der gør forandringerne så nemme at implementere og senere at få accept på, som det er menneskeligt muligt.

Vi håber, at mange flere i de kommende år får øjnene op for de helt eksorbitante muligheder, der ligger i at gøre byerne smarte. Energibesparelser, bedre miljø og højere livskvalitet er blot nogle af gevinsterne.