juli 14, 2024

Normalt indikerer overskriften her, at der er tale om personer i en sindsforvirret tilstand. Dette er måske heller ikke helt løgn endda. Det kan hurtigt resultere i en alvorlig hovedpine eller det der er værre, når man ikke får sin nattesøvn om natten. jeg læste forleden på facebook, at et stort dyr har for vane at komme ind på loftet når det begynder at blive koldt her til efteråret. Normalt er det jo kun hvepsebo man kan finde på loftet, når talen falder på skadedyr. Selvfølgelig gør det ondt at blive stukket, men de larmer jo slet ikke på samme måde som dette store kattedyr på størrelse med en mink – det kaldes for husmår.

Mår i huset

Navnet i sig selv indikerer jo tydeligt, at det er en mår der vil bo i et hus. Men hvorfor er det at man pludselig bliver udsat for dette. Jeg gik i gang med at læse yderligere omkring mår, der trænger ind på loftet. Lidt overraskende var det, at de rent faktisk ikke ødelægger noget for at komme ind – de ødelægger kun hvis de bliver lukket inde og vil ud. derfor er det en særdeles dårlig ide at lukke en husmår inde på loftet. For det første kan den rådne og give mange følgeskader. For det andet kan den have unger, der vil lide en pinefuld død. Selv om dette er skadedyr er yderst generende og larmende, skal man stadig have for øje at det er et dyr , der skal behandles med værdighed og respekt. Det gør man ikke ved at slå den ihjel. Mange køber en fælde og stiller på loftet. desværre glemmer man bare at efterse fælden 2 gange i døgnet, som står skrevet i loven. Det kan også betyde at måren lider unødvendigt. eller hvis man tager på ferie og glemmer fælden.

Væggelus fra ferien

Apropos ferie så læste jeg også at mange møder begrebet væggelus, nå de kommer på ferie. Disse insekter kan man også slæbe med hjem. Så har man da for alvor brug for skadedyrsservice, nå man både har skadedyr i sengen og på loftet. Heldigvis findes der flere gode firmaer herhjemme, der er gode til at bekæmpe skadedyr og andet utøj. Det er vigtigt at de er autoriseret eller certificeret til at sprøjte gift, så man undgår unødig forgiftning, når de er sprøjter i ens hjem. Personligt har jeg kun haft brug for hjælp til at få bekæmpe skadedyr en gang i mit liv. Det var en gang hvor min kone havde glemt en banan på bordet. Hele køkkenet vrimlede med bananfluer og myrer. det var ikke nok at klare dette med lokkedåser, der skulle en helt anden kraftig insektgift til. Men så skal jeg også love for at problemet blev løst.   Han mødte ellers op i fint tøj og slips med en sprøjte i hånden.  Han gik straks igang med at sprøjte hele huset med gift. heldigvis var det ikke farligt for andre end de ubudne gæster. Så vi kunne faktisk være hjemme mens han udførte sit kvalificerede arbejde.