Det var da noget af en romantisk historie, min gode ven, Torben, kunne fortælle, da vi mødtes over en hyggelig frokost forleden dag. Han kunne også fortælle, at han og hans kæreste har besluttet at gifte sig om et par måneder.

Historien startede med, at der blev ansat en ny advokatsekretær i det advokatfirma, som Torben er partner i. Der er tale om et forholdsvis stort firma, som beskæftiger i alt otte advokater, som besidder en række forskellige specialer, så firmaet kan tage sig af sager af stort set enhver art. Selv er Torben specialist i skatteret og fungerer i den forbindelse som rådgiver for en række større virksomheder her i byen.

Skøder

Den ny advokatsekretær skulle i øvrigt ikke have specielt meget med Torben at gøre på det arbejdsmæssige plan, for hendes erfaringer fra tidligere jobs går først og fremmest ud på, at hun er specialiseret i skødeskrivning. Hun har tidligere været ansat hos forskellige boligadvokater rundt om i landet.

Så Malene, som hun hedder, blev først og fremmest ansat til at stå for de mange skødeskrivninger, som firmaet udfører i forbindelse med især almindelige bolighandler. Men hun er også ansat til at fungere som sekretær for firmaets familieadvokat, der blandt andet tager sig af sådan noget som skilsmissesager, testamenter og den slags.

Men selv om Torben og Malene altså ikke havde ret meget med hinanden at gøre på arbejdspladsen, fandt de hurtigt ud af, at der vist var opstået sød musik hos dem begge, og da de begge to på det tidspunkt var singler med hvert sit forliste ægteskab bag sig, passede det jo alt sammen temmelig godt.

Torben fortalte, at de faktisk havde været kærester et godt stykke tid, før det gik op for dem, at de havde mødt hinanden tidligere. Det er nu mere end fem år siden, og den gang kom der ikke noget romantisk ud af deres møde.

Boligadvokat i Esbjerg

Malene var på det tidspunkt ansat hos en boligadvokat i Esbjerg, og det var i forbindelse med en juridisk konference i den sydvestjyske hovedstad, at de to mødte hinanden. På det tidspunkt var de imidlertid begge gift, og ingen af dem var vist ligefrem på udkig efter et eventyr, så de havde bare hilst på hinanden og trods gensidig sympati ikke gjort mere ud af det.

Men da Malene blev ansat i Torbens og hans partneres firma var situationen helt anderledes. De var i mellemtiden begge blev skilt fra deres respektive ægtefæller og var i sagens natur åbne for et nyt bekendtskab.

Torben havde været igennem en forholdsvis gnidningsfri skilsmisse og har et fornuftigt forhold til sine to børns mor. Anderledes besværligt havde det været for Malene, som havde været igennem et smertefuldt, juridisk slagsmål med sin eksmand. Deres tvistigheder handlede udelukkende om økonomi, idet hun aldrig havde fået nogen børn. I forbindelse med skilsmissen valgte Malene den gang at flytte væk fra Esbjerg, fordi hun fik arbejde hos en boligadvokat i Aarhus. Og det var der, hun arbejdede, da hun valgte at søge den ledige stilling i Torbens advokatfirma.

Og nu skal de altså snart giftes.