juli 14, 2024

Firmaet, jeg arbejder for, står for kontorrengøring i Brabrand. De gør også rent i andre byer i Aarhusområdet. Men afdelingen, jeg arbejder i, holder til i Brabrand. Det er et godt firma at arbejde for. Jeg er overenskomstansat, og firmaet har en skadesforsikring, så hvis jeg kommer til skade, så kan jeg få erstatning, hvis det bliver nødvendigt.

Det skete faktisk engang, at jeg faldt ned fra en stige. Jeg var ved at støve nogle store lamper af nede i en fabrikshal, og jeg mistede balancen. Jeg brækkede en arm og et ben. Heldigvis var det ikke værre end det. Det kunne have været meget værre. Men det betød, at jeg ikke kunne gøre mit arbejde i en god måneds tid. Rengøringsfirmaet var helt ok. De gav mig løn i de uger, jeg ikke kunne arbejde – plus en lille, ekstra bonus. Jeg fik mange besøg af kollegaer, imens jeg lå på hospitalet. De kom med blomster og slik. Jeg tog faktisk et par kilo på, fordi jeg ikke rørte mig. Fik ikke brugt min krop. De er heldigvis blevet arbejdet væk igen.

Rengøring i Brabrand

Men jeg kan huske, dengang jeg så stillingsopslaget om rengøring i Brabrand.
Da var jeg ikke forberedt på, at firmaet forlangte, at jeg kunne give dem en ren straffeattest.
Jeg syntes, at de var ret strenge. Men de forklarede mig, at grunden er, at firmaet garanterer, at deres kunder kan stole på os. Vi skal jo gøre rent på arbejdspladser og hos private mennesker. Det er vigtigt, at de kan stole på, at vi ikke tager noget fra dem. Det gav faktisk god mening.

Til interviewet blev jeg spurgt, om jeg havde erfaring fra et tidligere, lignende job. Det måtte jeg sige nej til. Jeg havde kun fået et AMU-kursus. Det var ok for dem. De ville nemlig gerne vide, om jeg ved, hvordan man bøjer sig, når støvsugerne skal ind under sofaen. Sådan noget med ergonomi, tror jeg. Klart – det et hårdt job, det slider på kroppen, det er der ingen tvivl om. Og af gode grunde vil firmaet naturligvis ikke have ry for at slide deres ansatte i stykker.

Da jeg blev ansat, var vi 5, som fik job hos dem samtidigt. 4 af os er stadig hos firmaet, og vi er glade for vores jobs. Vi har et godt sammenhold og ser hinanden uden for arbejdstid. Jeg går faktisk til yoga med en af dem. Hver onsdag aften. Det er vi helt vilde med, fordi vi lærer at slappe af. Og vores muskler bliver stærkere. Det lyder måske ikke logisk, men sådan er det bare: Når man trækker vejret på bestemte måde, bliver musklerne styrket. Det lærer vi.

Den pige, som forlod firmaet, kommer i ny og næ og besøger mig. Hun holdt op med at gøre rent, fordi hendes studier tog for meget af hendes tid. Hun kunne ikke passe et fuldtidsjob og et fuldtidsstudie samtidigt. I dag er, hun lærer inde på skolen og underviser i dansk og historie.

Viby er med i Aarhus

Vi 4, som stadig er hos firmaet, har arbejdet for det i næsten 10 år nu. Vi har faktisk jubilæum i næste måned. Rengøringsfirmaet har allerede advaret os om, at de gerne vil holde en lille reception for os. Det er jeg stolt af. Det fortæller mig, at de sætter pris på vores indsats. Og nu arbejder vi jo i hele området inkl. Viby J 🙂