For første gang i 4 år har jeg haft ferie. I 3 uger. Det har været skønt, men jeg må indrømme, at den første uge var meget svær for mig at komme igennem. Det at vågne op og ikke skulle noget som helst, var en ny fornemmelse. Og det er svært at håndtere, når man er vant til at planlægge sin dag helt ned til de sidste 5 minutter. De første par dage brugte jeg da også på at få lagt planer for noget, jeg kunne gøre: Sørge for at gøre rent i hytten inden kl. 9 om morgenen. Sørge for at købe ind, sørge for at få repareret den lampe, som har irriteret mig i månedsvis.

Så faldt der ro på

De næste par dage begyndte jeg så at tage det roligere. Jeg lagde løsere planer. Sådan i stil med: Hvis du vil, så kan du gå ned på det lokale bibliotek og låne 3 krimier. Hvis du vil, kan du cykle en tur i skoven. Efter en uge havde jeg lært at slappe af, og ikke planlægge. Det blev faktisk sådan, at jeg blev irriteret over at skulle tage ned til bageren for at købe det lækre rugbrød. Jeg blev irriteret over at skulle tømme opvaskemaskinen. Et godt tegn på, at jeg er lærenem og godt ved, at man gerne må være doven i sin ferie.

Smerterne kom

Men hen imod den 10. dag begyndte der så at vise sig nogle smerter i min nakke og skuldre. Jeg havde direkte ondt og lagde mig ned, fordi jeg tænkte, at det ville hjælpe. Det gjorde det ikke. Smerterne blev faktisk kraftigere og kraftigere. Så jeg tænkte, at jeg måske har brug for noget massage. Jeg kunne jo godt mærke, at det var smerter i musklerne, som var problemet, og jeg tænkte, at det måske skyldtes, at jeg var begyndt at slappe af. Er det ikke meget typisk, at sådan noget sker? Man slapper af, og har det godt, og så kommer problemerne, fordi kroppen lige skal lære at følge med også? Jeg bookede derfor en session hos den lokale massør. Han var dygtig, men det fungerede bare ikke. Smerterne blev værre. Der gik 4 dage, førend jeg kunne begynde at tænke klart igen.Tænk engang, hvis jeg havde været håndværker og skulle arbejde med de smerter…

Hælspore ledte til sportsmassage

Jeg kom i tanke om, at jeg for nogle år siden, dengang, hvor jeg havde brug for hjælp til en hælspore, havde været i behandling hos en fysioterapeut, som arbejdede på en klinik, der var specialiseret i sportsskader. Jeg kunne naturligvis ikke huske, hvad klinikken hed, men jeg kunne huske, at de også tilbød sportsmassage. Så jeg googlede ”sportsmassage København” og fandt naturligvis klinikken. Ringede dem op og bad om at få en tid til en rigtig gang massage og en snak om smerterne, jeg har.

Der var desværre ventetid. Jeg kunne komme om 10 dage. Så jeg bookede og venter nu på, at den sidste uge af min ferie går med færrest muligt smerter. Og jeg glæder mig til at komme hjem til København igen, hvor livet pulserer, og man ikke er helt opmærksom på de smerter, man har.