Ergonomisk arbejdsplads

Når du går tur nede ved søen eller i skoven, så møder du helt sikkert mange mennesker, der løber. Unge og gamle. De løber hver for sig. De løber måske og får en sludder sammen. De løber for at holde sig i form. Og det er godt. Fordi i dag bruger vi meget tid på bare at sidde. Vi sidder på et kontor foran en computer. Vi sidder måske og arbejder hjemmefra. Og det at sidde stille i så mange timer er ikke sundt for os. Vores krop er (stadigvæk) indrettet til at skulle bevæge sig. Og ja, selvom vi er bevidste om at sidde med rank ryg foran pc’en, så sker det ikke altid. Indrøm det bare.

Bevægelse!

Vi skal bevæge os. Ikke kun for at få gang i blodomløbet, så vi ikke fryser. Vi skal bevæge os, så vores krop ikke forfalder og bliver slap. Muskulaturen skal vedligeholdes. Og vi skal da også gerne brænde lidt ekstra kalorier, ikke? Men har du tænkt over, at du faktisk kan kombinere stillesiddende arbejde med bevægelse til kroppen? Der findes nemlig særlige kontorstole, som kan hjælpe din krop. Du kan få ergonomiske kontorstole, som kan hjælpe din krop, imens du arbejder – se her: https://ergoforma.dk/ergonomiske-stole-shop. Og det vil være sundt for dig at sidde i en stol, der passer til din krop. Mange kontorer har standardiserede møbler, som alle bruger. Du har sikkert set det i fx banken, hvor du har været til møde med din bankrådgiver. Hun sidder ved et fint kontor, som i virkeligheden slet ikke adskiller sig fra hendes kollegas. Hun sidder givetvis på en standard kontorstol. Hun er måske heldig. Har ikke problemer med ryggen eller lænden (endnu!).

Nogle får rygproblemer

Men det har hendes kollega måske. Derfor var hun ikke på arbejde den dag, du var til møde. Hun ligger muligvis derhjemme og forsøger at få bugt med voldsomme smerter i ryggen. Kontorer er ikke nemme arbejdspladser for alle. Og der skal være omtanke, når kontoret skal indrettes. Også dit eget hjemmekontor. Det kan godt være, at det slet ikke er nødvendigt for dig at få et hæve-sænke bord. Men en god ergonomisk kontorstol bør du altså overveje alvorligt. Især hvis dit arbejde kræver, at du sidder foran en skærm i mange timer hver dag.

Og ja, når du nu alligevel sidder derhjemme ved din pc, og skal betale regningerne eller bare lige tjekke, hvad der står på kontoen, så ved du godt, at der også går lidt ekstra tid, fordi du lige også skal tjekke, hvad der sker på de sociale medier. Og en gang imellem er det jo rart at kunne se billederne, som dine venner uploader i stor størrelse. Lige pludseligt har du brugt et par timer. Du sad på en hård og usmidig stol. Du rejser dig. Det gør måske en smule ondt i ryggen. Du tænker ikke mere over det. Du ved, at smerten ikke er alvorlig. Hvad du måske ikke tænker over, er, at stolen, du sidder på, slet ikke egner sig til det arbejde, du lige har udført.