Min mor ønsker sig en ny vinterjakke. Sådan en smart en siger hun. Hun er 65 år gammel og har ligesom fået nyt mod på livet. Efter at min far døde for en del år siden, har hun længe ikke haft lyst til at gøre noget ud af sig selv. Men her i de sidste måneder er der sket en forandring. Hun er ligesom blevet meget mere interesseret i omverdenen. Har meldt sig til et aftenskolehold i russisk sprog. Hun har fået sat sin cykel i stand, og kører lange ture på den. Gad vide, om hun har mødt en sød mand?
Jeg har derfor været på nettet for at lede efter frakker og jakker til kvinder.

Smart i tøjet

Nu ved jeg ikke helt, hvad hun mener med ’en smart en’, men jeg tænker, at der gerne må være noget farve på den. Hun har nævnt noget om, at hun er træt af alt det sorte og grå tøj, hun har. Hun sendte mig også et billede på Facebook. Det var et billede, hvor hun var ved at prøve tøj sammen med en veninde. Hun stod og smilede i prøverummet – iført en spraglet buksedragt. Den klædte hende ikke. Men bare det, at hun har lyst til at prøve den, er et tegn på, at hun gerne vil videre i sit liv.
Som den ærlige datter jeg er, skrev jeg tilbage til hende, at jeg håbede, at hun ikke har købt buksedragten. Den er grim. Du skal gå med farver, ja, men ikke spraglet tøj. Køb ensfarvet tøj i forskellige farver, og sæt dem sammen. Det er meget mere din stil.

Store piger

Hun svarede med det samme, at det var hendes veninde, der købte den. Hun prøvede den bare. De havde haft et godt grin. Den klæder hendes veninde, men slet ikke hende selv. Hun skrev også, at hun er lidt for stor til den. Jeg har brug for tøj til store kvinder. Jeg kunne mærke, at den buksedragt var for stram over hoften. God information at få. Så skal jeg vist kigge efter en jakke til hende nogle andre steder. Jeg havde ellers lige fundet en helt flot vinterjakke. Men den vil være for lille. Jeg troede faktisk, at hun var størrelse L. Jeg skrev til bage til hende: ”Hvad størrelse er du da, den så ikke så stram ud på billedet.” Hun svarer: ”Jeg er størrelse 2XL – sur smiley.”

Vinterjakker i hendes størrelse

Ok, så ved jeg da, hvilken størrelse vinterjakke jeg skal lede efter. Kigger rundt på sitet, jeg er inde på for at se, om de har smarte jakker i den størrelse. De har nogle få, kedelige modeller. Ikke tale om. Jeg skal lede efter en specialbutik med tøj, der er beregnet til store kvinder. Søger rundt på google og finder et par sites. Nogle har slet ikke overtøj. En har kun festtøj. En anden har designertøj. Jeg er lige ved at give op, men finder en shop, der har alt. Der er både bukser, bluser, kjoler og jakker til kvinder, der bruger størrelse XL og op. Lægger sitet på min læs-i-fremtiden-liste og skynder mig videre i dagens program.