juli 14, 2024

Der er rigtigt mange gode grunde til, at folk vælger at få sat en tyverialarm op i deres hjem. Den vigtigste grund er nok, at en tyverialarm giver folk en følelse af sikkerhed. Egentlig tror jeg ikke, at tyverialarmer bliver sat op, fordi man sådan regner med, at der bliver indbrud. Jeg tror faktisk, at brugen af tyverialarmer giver folk sikkerhed for mange andre ting. En tyverialarm kan nemlig kobles til mange andre alarmer, som givetvis er meget mere nødvendige. Den kan fx kobles til en vandalarm. Eller en brandalarm. Og det kan jeg godt forstå, at folk vil have besked om via en SMS.

Mange typer alarm

Selvom der sker mange indbrud på årsbasis i Danmark, så er chancerne for, at et vandrør lækker, eller at et regnskyl giver oversvømmelse noget større. Klimaet har ændret sig, og et regnskyl er ikke bare en lille byge. (lille sky på himlen blå… du ved.) Nej, et regnskyl kan være ualmindeligt voldsomt. Det behøver ikke at vare længe. På få minutter kan en kælder være oversvømmet. Og det kan jeg virkeligt godt forstå, at man gerne vil have besked om.
Så jeg tror, at mange tyverialarmer bliver sat op, som en ekstra facilitet. Man vil gerne vide, hvis noget sker derhjemme, mens man ikke er der. Tyverialarmen tilbyder den facilitet. Man kan få en SMS lige med det samme, hvis noget sker. Og så kan man jo handle hurtigt. Ringe til brandvæsenet eller politiet. Og naturligvis, så giver den også en større sikkerhed, idet det er muligt, at den forskrækker en uvelkommen gæst.

Private og virksomheder

Nu findes der jo også virksomheder og privatpersoner, som virkeligt har brug for en tyverialarm. Hvis de fx har mange værdigenstande i deres virksomhed – en juveler, fx som har brug for en forsikring. Da vil det være påkrævet, at der er en tyverialarm. Det kan også godt tænkes, at man har nogle værdigenstande, som man vil være rigtigt ked af at miste. Det kan være værdiløse genstande, men de er værdifulde, fordi man har minder og følelser tilknyttet til dem. Fx en gammel blikdåse, som bliver brugt til knapper. Den kan have så mange historier at fortælle om familien, at den bliver meget værdifuld. For den person. Ikke på loppemarkedet eller for en tyv.

Hvis man gerne vil sove trygt om natten, og hvis man har haft en dårlig erfaring med et røveri, så er det klart, at en tyverialarm skal sættes op. Den kan faktisk ikke gøre så meget, imod at tyven bryder ind, men den kan advare, så der hurtigere bliver reageret på det, der sker. Det kan i nogle tilfælde være med til at redde liv. Mange tyverialarmer kommer nemlig med en panik-funktion. Det er nemlig, sådan at man kan få en elektronisk nøgle, man kan have på sig. Hvis der sker noget, fx at man står over for en tyv, som måske vil overfalde en, så kan man trykke på en knap på nøglen, så alarmen går. Det sender besked til vagtcentralen, og i de fleste tilfælde, så bliver tyven så forskrækket, at han foretrækker at flygte.