Min hobby er at dreje træ. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med træ. Og jeg bruger størstedelen af min fritid på det. Jeg kan også godt lide at skære i træ. Sådan at lave små objekter, som jeg sælger lokale markeder. Det kan være små pyntegenstande. Fx julepynt. Der er noget beroligende og afslappende i at sidde med en træklods i hånden og så se en figur komme frem. Det er en ny oplevelse hver gang. Netop fordi træ ikke er en stiv betonklods. Der er linje og knaster, som man kan bruge. Det bliver til små kunstværker. Her på det sidste er jeg gået mere og mere bort fra at dreje træ. Jeg kan lave nogle flotte profiler, som kan sættes på kasser eller rammer. Til gengæld er jeg begyndt at arbejde mere i hånden. Med at snitte og skære. Det har også betydet, at jeg i de sidste par måneder har haft mit blik vendt mod nye værktøjer, som jeg har brug for. Især el-værktøj. Jeg har fundet det bedste sted at købe værktøj online: https://www.dorchdanola.dk/

Mange ønsker

Jeg vil gerne have sådan et multiværktøj med et slip-let greb, så jeg kan hurtigt, kan skifte mellem de forskellige finfræsere eller hurtigt sætte et bor eller en sav på. Der er mange muligheder med sådan et stykke el-værktøj. Det, man bare skal lære, når man bruger sådan et værktøj, er, at man ikke skal give det alt for mange omdrejninger. Det kommer naturligvis lidt an på, hvad man gør. Men sliber man fx et flade, så kan man godt give den fart på. Men sliber man en kant, så skal man passe på med ikke at give for meget fart og samtidigt trykke for hårdt. Det kan føre til ulykker, fordi det kan være svært at styre. Og naturligvis. Hvis man bruger sådan et el-værktøj til metal, så skal man passe yderligere på. Under alle omstændigheder, så skal man også bruge beskyttelsesbriller – og eventuelt maske. Det kommer man altså ikke udenom. Hellere være lidt forsigtig end at ødelægge værktøjet eller blive udsat for en ulykke.

Undersøgt markedet

Jeg har brugt nogle eftermiddage på at undersøge, hvad der findes på markedet af den slags multi-værktøjer, som jeg ønsker mig. Der er mange forskellige brands, men de ser alle sammen ud til at være lige gode. Så jeg tænker, at det, jeg skal være opmærksom på, når jeg køber det næste stykke el-værktøj, er, hvor nemt det vil være for mig at finde tilbehør til det. Jeg vil jo få brug for forskellige ting: Fræsere, bor, formgivere, save. Og jeg forestiller mig, at det ikke altid er lige nemt at finde tilbehøret. Det er det som regel aldrig, når man lige står og skal bruge det. Og så tænker jeg også, at jeg skal undersøge, om der er forskelle på de forskellige brands tilbehørs skafter. Det kan jo være en katastrofe, hvis multi-værktøjet er beregnet til en diameter, og man bruger et element, hvis skaft har en anden diameter. Men så vidt jeg har kunnet læse mig til, så passer tilbehør til de fleste multiværktøjer, hvis skaftet har en diameter på 3,2 mm.